April 2020

Oplegger in brand A27 bij Blaricum

Op de A27 nabij Blaricum is maandagmiddag een oplegger van een vrachtwagen volledig uitgebrand. Naar verluid zou de oplegger geladen zijn met PVC. Hierdoor was in de wijde omtrek van Blaricum een zwarte rookwolk te zien. De brandweer kwam met extra blusvoertuigen ter plaatse voor voldoende water voor het blussen. Hoe de brand is ontstaan is onbekend.

Lees meer »
Maart 2020
Januari 2020

Brand in dak zorgt voor grote inzet Hulpdiensten Blaricum

Aan de Schapendrift in Blaricum woedde donderdagavond een grote brand in een woning. De brand bevond zich op het dak. Doordat de woning in een bosrijke omgeving stond waar weinig water te vinden is, schaaldde de brandweer snel op naar grote brand, zodat er meerdere eenheden kwamen die voor meer water konden zorgen. De brandweer had de brand na enige tijd onder controle. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.

Lees meer »
Augustus 2019
Maart 2019

Boom valt op oprit Blaricum

Aan de Verloren Engh in Blaricum zijn hulpdiensten maandagmiddag rond kwart voor vier opgeroepen voor een stormschade melding. Een grote boom was door de harde wind door midden gebroken. Hierna brak de boom kapot over een hek van een uitrit. De gehele uitrit werd hierdoor geblokkeerd. De handhaving zette de weg af om een veilige werksfeer te creëren. De brandweer zaagde de boom in stukken om zo de uitrit weer vrij te maken. Er vielen geen gewonden. Wel had het hek enige schade door de boom opgelopen. 

Lees meer »

Hulpdiensten rukken groots uit voor mogelijk neergestort vliegtuigje

Op het Gooimeer bij Blaricum is zaterdagmiddag 26 januari een grote zoekactie gaande naar een vermoedelijk neergestort vliegtuigje. Het gaat vermoedelijk om een ultra light vliegtuigje dat in het water zou zijn beland nabij de Stichtsebrug.De hulpdiensten waren massaal aanwezig en er werd gezocht met reddingsboten en een politiehelikopter. Ook hielp de opgeroepen Lifeliner1 mee met zoeken.De aanwezige berger zocht ook. De hulpdiensten konden na een grootse zoektocht niets vinden en hebben daarop de zoekactie gestaakt.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb